Milloin koti kannattaa laittaa myyntiin, ja miten?

Kirjoittaja

Karri Rytilahti

Oletteko miettineet, milloin koti kannattaa laittaa myyntiin? Laittaisinko asunnon myyntiin keväällä, kun ruoho vihertää ja aurinko paistaa? Vai heinäkuussa, kun ruusut kukkii pihalla?

Asuntokolmio osaa vastata tähän, ja kaikkiin muihinkin kysymyksiinne asumiseen liittyen. Edellä mainittuja kysymyksiä kysytään varsin usein, ja se on täysin ymmärrettävää. Asuntoja ostetaan pääosin tarpeesta johtuen, eli tarvitaan suurempi, pienempi tai eri paikasta. Edellä mainitusta johtuen ostajia on ympäri vuoden markkinoilla tasaisesti.

Asia, joka markkinoilla muuttuu, on kohteiden määrä, eli se, kuinka paljon ostajalla on valinnanvaraa. Tällä hetkellä Oulussa ja ympäristökunnissa käytettyjä asuntoja on markkinoilla asuntoportaaleissa noin 30 % vähemmän, kuin tämän vuoden kesäkuussa. Tämä tarkoittaa sitä, että nyt markkinoilla olevat kohteet saavat poikkeuksellisen suuren näkyvyyden, ja ostajia jokaiselle kohteelle on suhteessa enemmän, kuin esimerkiksi kesällä.

Oletteko varmaan kuulleet seuraavat lauseet joskus:

 • ”Asunto myytiin ennen ensiesittelyä”
 • ”Asunto myytiin ensimmäisestä esittelystä”
 • ”Asunto myytiin pyydetyllä hinnalla päivässä”

Edellä mainitut lausahdukset ovat hyvin yleisiä alallamme. Ja ne ymmärrettävästi kuulostavat asunnon myyjien korviin vallan mainiolta. Kun asiaa tarkastellaan tarkemmin, voidaan kuitenkin huomata, etteivät kyseiset tilanteet ole välttämättä aina kuitenkaan johtaneet asunnon omistajan kannalta parhaaseen lopputulokseen ja markkinoille jäi monta tyytymätöntä ostajaa.

Tämä johtuu siitä, että ammattitaitoisen kiinteistönvälittäjän tehtävä on pyrkiä antamaan mahdollisimman monelle ostajalla mahdollisuus tutustua asuntoon ja halutessaan ostaa se omakseen. Liian usein markkinoilta kuitenkin kuullaan, että esittelyyn olisi ollut tulossa monta ostajaa, mutta asunto myytiin heidän nenänsä edestä. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että asunnosta olisi oltu valmiita maksamaan enemmänkin, mikäli kaikille halukkaille ostajille olisi annettu tasavertainen mahdollisuus – kauppaa ei siis tehty markkinahinnalla. Välittäjä sai kyllä helpon kaupan ja tuntipalkka oli kohdillaan.

Varmin keino myydä asunto oikealla päivän markkinahinnalla, ja niin, että jokainen ostaja-asiakas tulee palveltua hyvin, on myydä tarjouskaupalla. Välittäjä tekee kyllä moninkertaisen määrän töitä palkkionsa ja palkkansa eteen, mutta eikö tärkeintä ole tyytyväiset asiakkaat? Meille on! Meille ei ole tärkeintä myydä asuntoa ennen ensiesittelyä, ensimmäiselle asiakkaalle jne, vaan käytämme mielellämme viikon tai kaksi työaikaamme hoitaaksemme myyntiprosessin tyylikkäästi ja turvallisesti.

Muutama esimerkki asiaa havainnollistamaan viime aikoina Asuntokolmion tekemistä kaupoista:

 • Vuonna 1985 valmistunut omakotitalo Iissä: 10 tarjousta
 • Vuonna 2012 valmistunut omakotitalo Iissä: 20 tarjousta
 • Vuonna 2021 valmistunut omakotitalo Kivikkokankaalla: 24 tarjousta
 • Vuonna 1989 valmistunut rivitalokaksio Pyykösjärvellä: 8 tarjousta
 • Vuonna 2001 valmistunut omakotitalo Haukiputaalla: 9 tarjousta
 • Vuonna 1957 valmistunut rintamamiestalo Haukiputaalla: 11 tarjousta
 • Vuonna 2011 valmistunut rivitaloasunto Kempeleessä: 9 tarjousta
 • Vuonna 2019 valmistunut erillistalo Kempeleessä: 14 tarjousta
 • Ja satoja muita esimerkkejä pelkästään vuodelta 2021.

Kuulostaako siis järkevältä antaa mahdollisimman monelle asiakkaalle mahdollisuus ostaa asunto? Edellä esitetyt asunnot on myyty Asuntokolmion Tarjouskaupalla, varmasti korkeimpaan mahdolliseen hintaan. Kauppatapana Tarjouskauppa ei ole autuaaksi tekevä, vaan se tarvitsee ammattitaitoisen kiinteistönvälittäjän, jotta paras lopputulos varmasti saavutetaan.

Asuntokolmio on tehnyt yli kymmenen vuoden aikana tuhansia kauppoja tarjouskaupalla, joten me jos joku sen osaamme.

asuntokolmiot

Haluaisitko parhaat palat suoraan sähköpostiisi?

  Me emme spämmää sinua koskaan. Viestit kilahtavat sähköpostiin vain, kun julkaisemme jotain järkevää.