ASUNTOKAUPPOJA TEHDÄÄN NORMAALIIN TAHTIIN, JOKA PÄIVÄ

Hilkka Kivelä Asuntokolmio

Kirjoittaja

Hilkka Kivelä

Olet varmaan mediasta pitkään jo nähnyt ja kuullut shokeeraavia juttuja ja otsikoita, kuinka asuntokauppaan tulee jäätävä pudotus, kaupankäynti hyytyy jne. Negatiivinen myy ja varsinkin vähän
väritettynä ja ylisanoja käyttäen. Siksi iltapäivälehtien kannetkaan harvoin positiivisia asioita julistavat.


Meillä on sinulle positiivisia uutisia ja vieläpä faktaan perustuvia:
Oletpa ostamassa, myymässä tai vaihtamassa asuntoa, nyt on oikein hyvä hetki tehdä se!

KAUPANKÄYNTI ALUEELLAMME ei ole romahtanut eivätkä hinnatkaan ole romahtaneet – toisin kuin moni ekonomisti mediassa julistaa. Vain pienten kerrostaloasuntojen (joita alueellamme ostetaan pääosin sijoitusasunnoiksi) kauppamäärät ovat selkeästi laskeneet elokuussa verrattuna edeltäviin vuosiin. Sen sijaan perheasuntoja myydään normaaliin tahtiin ja omakotitaloja myytiin jopa selvästi enemmän kuin elokuussa 2021.

Myös keskimääräinen talon kauppahinta Oulussa ja naapurikunnissa on noussut jälleen edellisvuoteen verrattuna. Kauppamäärissä palataan lähiaikoina huippuvuotta 2021 edeltävälle tasolle, eli sille normaalin kysynnän ja tarjonnan tasolle. On totta, että epävarmuustekijöitä niin Suomessa kuin maailmalla tänäkin vuonna on riittänyt ja tulee varmasti riittämään jatkossakin. Maailman politiikka, korkojen nousu, inflaatio, energian hinnan nousu jne. eivät voi olla vaikuttamatta myös meidän alaamme.

Työllisyystilanne on kuitenkin hyvä, joten ihmiset pääosin pystyvät hoitamaan asuntolainansa ja asumiskulunsa. Korot ovat vasta lähestymässä sitä ’normaalia tasoa’ – kautta vuosikymmenten rahasta on jotain pitänyt maksaa ja rahalle on aiemmin saanut myös korkoa. Nollakorot ovat olleet poikkeustilanne.

MEIDÄN ALUEELLAMME ASUNNOT pääosin vaihdetaan tarpeeseen; elämäntilanteen muuttuessa tarvitaan isompaa tai pienempää, halvempaa tai kalliimpaa, maan tasalta tai kerroksista. Työpaikka vaihtuu toiselle paikkakunnalle jne. Nämä tilanteet eivät lopu eikä tarve vaihtaa asunto sopivampaan. Eli asuntokauppaa on tehty ja tehdään jatkossakin joka vuosi, joka kuukausi ja joka päivä.

Hinnoissa on aina pientä vaihtelua suuntaan tai toiseen, samoin kauppamäärissä ja myyntiajoissa, jotka nyt ovat Oulun seudulla lähes ennätyksellisen lyhyitä. Tahti on ollut huimaa, ja asunnon on usein saanut myytyä vähemmälläkin panostamisella, kauppahinnoissa on toki koko ajan ollut suuria eroja.


MUUTTUVASSA MARKKINASSA PUNNITAAN aina välittäjän todellinen ammattitaito. Myös yrityksen markkinoinnin taso, välittäjän ahkeruus ja pitkäjänteisyys sekä ASENNE korostuvat aivan eri tavalla. Ei ole yhdentekevää kenen käsiin kotisi avaimet luovutat. Meidän välittäjillämme on aina ajantasainen tieto markkinasta ja suunnasta, mihin se on menossa – askeleen verran edellä oleminen tuottaa huomattavasti paremman lopputuloksen, myös asuntokaupassa.

Me Asuntokolmiolla olemme tehneet jälleen huimaa tulosta: esim. toukokuussa ja elokuussa kaikkien aikojen parhaat myyntikuukaudet, vaikka ympärillä kuulee kaiken aikaa, kuinka markkina on hiljentynyt. Koko vuoden tasolla olemme kasvattamassa jälleen reilusti yli 10 % myyntiämme. Teemme asioita edelleen eri tavalla ja hyvällä asenteella.


Soita meille, saat maksutta huippuammattilaisemme kertomaan kotisi markkinahinnan ja myös milloin ja miten se kannattaisi myydä.

Samalla kerromme, kuinka uusi koti vaivattomimmin löydetään ja kodinvaihtoprosessi kivuttomasti hoidetaan. Teemme noin 700 asuntokauppaa vuodessa eli kokemusta ja näkemystä sekä tietotaitoa meillä riittää.

Ota yhteyttä huippumyyjiimme www.asuntokolmio.fi/valittajamme

asuntokolmiot

Haluaisitko parhaat palat suoraan sähköpostiisi?

    Me emme spämmää sinua koskaan. Viestit kilahtavat sähköpostiin vain, kun julkaisemme jotain järkevää.