Koronaviruksen vaikutukset asuntokauppaan Oulun talousalueella

Tällä hetkellä globaalisti jokaisen ihmisen elämään vaikuttava kriisi on kaikkien meidän mielissämme. Kukaan ei osaa tarkkaan kertoa kriisin kestoa tai tarkkoja vaikutuksia talouteen. Minkä kuitenkin osaamme kertoa, on kuinka asuntokauppaa voi tehdä viranomaisten antamien määräysten mukaisesti sekä terveyden kannalta turvallisesti edelleen.

On selvää, että kriisin johdosta osa ihmisistä joutuu lomautetuksi, tehtaat seisovat ja ihmiset ovat kuluttamatta tavanomaisiin palveluihin joitain kuukausia. Kuitenkin on oletettavaa, että taudin hälvetessä tehtaat käynnistyvät uudelleen ja ihmiset palaavat normaaliin arkeen. Edellä mainitusta syystä korona ei, vastoin monien asiaan perehtymättömien näkemystä, puolita kenenkään kodin arvoa. On selvää, että asuntojen myyntiajat voivat hieman pidentyä, mutta ostajat eivät suinkaan ole kadonneet markkinoilta. Asuminen on yksi välttämättömyyshyöydykkeistä, koska ihmisten on aina asuttava jossakin. Oikealla hinnalla myyminen korostuu entisestään ja siinä välittäjämme ovat jo aiemminkin olleet alan parhaimmistoa.

Osalla ostajista on toki nyt muutakin mielessä, vaikka asunnon ostaminen oli ennen kriisiä ajankohtaista. He kuitenkin palaavat markkinoille, sillä tarve ei ole muuttunut mihinkään. Voi olla siis jopa perustelua ja järkevää asettaa oma asunto markkinoille nyt, kun muut odottavat kriisin loppumista.

Oulun talousalueella ei näkemyksemme mukaan asuntojen arvossa tule tapahtumaan lyhyellä aikavälillä merkittäviä muutoksia. Asunnot ostetaan tarpeeseen ja erilaisten asumistarpeiden muutos ei lopu huolimatta vallitsevasta tilanteesta. Ihmiset tarvitsevat edelleen suurempia koteja, pienempiä koteja, rauhallisemmalta sijainnilta tai lähempää palveluita. Ihmiset ovat nyt paljon kotona ja siinä samalla voi olla aikaa tarkastella omaa asumista ja uusi tarpeita voidaan havaita. Kokemuksemme mukaan verkon kautta tulevat yhteydenottopyynnöt eivät ole vähentyneet lainkaan eikä tilanne ole vaikuttanut asuntokauppaan muutoin kuin yleisnäyttöjen osalta, joita emme toistaiseksi järjestä.

Tämän vuoksi me Asuntokolmiolla pyrimme edelleen auttamaan ihmisiä heitä paremmin palveleviin asumisen muotoihin. Teemme edelleen asuntokauppaa kuten ennenkin, mutta luonnollisesti vastuullisena toimijana huomioiden kaikki viranomaisten antamat määräykset ja ohjeistukset. Meidän kannaltamme on ensiarvoisen tärkeää, ettei korona pääse leviämään ainakaan asuntonäyttöjen kautta.

Tänä päivänä asuntoihin on helppo tutustua kattavasti jo ennen paikan päällä käymistä. Välittäjämme panostavat tällä hetkellä entistä enemmän digitaalisissa kanavissa palvelemiseen ja toteuttavat palvelut juuri asiakkaan toiveiden mukaan. Tarvittaessa koko asunnonvaihtoprosessi voidaan hoitaa näkemättä välittäjää aina toimeksiantosopimuksen kirjoittamisesta siihen, että kaupat tehdään.

Alla muutama esimerkki, joilla mahdollistamme edelleen turvallisesti asunnon myynnin tai ostamisen

  • Kaikki myymiseen ja ostamiseen liittyvät sopimukset voidaan tehdä tarvittaessa sähköisesti.
  • Teetämme tarvittaessa kohteisiimme 3 D virtuaaliesittelyn, jotta ostajat pääsevät tutustumaan kohteisiin mahdollisimman kattavasti jo ennen asunnon paikan päällä näkemistä. (Esimerkkitoteutus: https://www.kaarigroup.fi/3d/lipunkantajantie-4/skinned/)
  • Järjestämme kohteisiimme yksityisesittelyjä siten, että pyrimme turvaamaan ostajan sekä myyjän.
  • Emme kättele, pidämme etäisyyttä ja jatkamme tarvittaessa neuvotteluja etänä. Ostajan ei käytännössä tarvitse kuin saapua paikalle ja kiertää asunto koskematta minnekään.
  • Edellytämme luonnollisesti, että näyttöön ei tulla flunssaisena.
  • Huolehdimme hygieniasta sekä turvallisuudesta.
  • Tarvittaessa kauppa voidaan solmia etänä, jolloin turhia kohtaamisia vältetään.

Meillä on siis edelleen työkalut asuntojen myymiseen. Mikäli olet miettinyt kotisi myyntiin laittamista, mutta vallitseva tilanne mietityttää, voit olla huoletta yhteydessä ammattitaitoisiin välittäjiimme ja käydä asiaa läpi heidän kanssaan. Me osaamme kertoa sekä konsultoida, että mikä on järkevin tapa toimia.

Asunnon vaihtaminen on yhtä perusteltua nyt kuin ennen virusepidemiaakin. Jos siis olit aikeissa vaihtaa asuntoa, älä luovu suunnitelmasta.

Sivultamme löydät kaikkien välittäjiemme yhteystiedot. Vastaamme erittäin mielellämme kaikkiin asumiseen liittyviin kysymyksiin!

asuntokolmiot

Haluaisitko parhaat palat suoraan sähköpostiisi?

    Me emme spämmää sinua koskaan. Viestit kilahtavat sähköpostiin vain, kun julkaisemme jotain järkevää.